SvetsningKylaggregat

Om Svensk Licens Svetsning

Företaget SVENSK LICENS SVETSNING AB (SLS) startade 1995 i Norrköping av Rickard Reimander som fortfarande äger och driver företaget.

Svensk Licenssvetsning har sina kunder i hela Sverige inom industriföretag, fastighetsföretag och kommuner. Verksamheten är bred med bland annat produktion och processkyla och även traditionella installationer inom VVS som värme, vatten och kyla. Huvudsysselsättningen är egentillverkning av kylmaskiner.

Företaget har stora och välordnade lokaler för produktion och tillverkning. 15 personer är sysselsatta i företaget i dag, det är främst licenssvetsare och rörinstallatörer.

SLS tillverkar kylaggregat i olika storlekar enligt kundernas önskemål för olika ändamål. Aggregat tillverkas från 150 kW till större anläggningar på 1000 kW. Man gör allt från ritning till färdiga aggregat som man också levererar och installerar hos kunden på plats, färdiga för drift. Företaget står för mycket hög kvalitet som bygges in i produkterna/maskinerna. Tryckkärlstillverkning utförs också och även här med allt från beräkning, och tillverkning till provtagning.

Kyla används mycket mer än man anar, i bland annat till tillverkningsprocesser inom industrin, fjärrkyla till fastigheter, till kylrum och på våra idrottsanläggingar för isbanor m.m.

Kyla är den största delen i företaget i dag, men även värme förekommer. Svetsning utför man i alla förekommande material från svart, rostfritt och koppar mfl.

SLS är ackrediterade av Swedac för provtryckning med gas i anläggningar, tryck upp till 180 Bar.